Energiahatékonyság

Egyénre szabott megoldások

Hírlevél

Épületgépészet részletek

Terveztessék meg épületgépészeti rendszereiket!!!

 

Egyrészt számos esetben előírás a jóváhagyott tervek megléte (pl. gáz, kémény, vízellátás, szennyvíz és csapadék elvezetés), amely feltételezi jogosult tervező közreműködését.

 

Másrészt túlzás nélkül állíthatjuk, az épületgépészet egyik legjobban fejlődő része az építőiparnak. Szabályos forradalom ment és megy végbe, csak úgy röpködnek a néhány éve még ismeretlen vagy csak nagy rendszerekben használt fogalmak. Ma már akár családi házaknál is szükséges kifejezés pl. az automatizálás, hatékonyság, napkollektor, solar technika, jósági fok, különböző hőszivattyúk, az ezekhez tartozó padlófűtés, falfűtés, légfűtés, pellet, kandallók, rekuperátorok, intelligens rendszerek …. stb. Ezek a berendezések egyre többet tudnak, egyre összetettebbek és -nem mellékesen- egyre drágábbak. Mindenképpen javasoljuk –akár a kiválasztott szerelő segítségével-, írják/írassák, rajzolják le elképzeléseiket. Tapasztalataink alapján lerajzolt tervek nélkül sokkal nagyobb a kockázata annak, hogy a megvalósult rendszer nem, vagy aránytalanul drágán hozza az elvárt eredményeket. Az utólagos módosításkor felmerülő költségek (áttervezés, feleslegesen megvásárolt szerelvények, hiányzó szerelvények pótlása, utánajárás, kétszeri szerelési díj, nem beszélve az idegességről, időbeni csúszásról) szinte minden esetben jelentősen meghaladják a tervezési díjat.

 

Körültekintő tervezéssel el lehet kerülni a hosszútávon költséges pluszmunkákat. Ütemezni lehet az egyes fejlesztések végrehajtását, ahogy jön a pénz, akkor már csak be kell szerelni a berendezést az előkészített helyre. Ennek költsége sokkal kisebb és főleg nem jár újabb jelentős kosszal, rombolással.

 

Már tervezéskor se feledkezzen meg az energetikáról! A veszteségek meghatározásának illetve jelentős csökkentésének jelentős ráhatása van a szükséges energiaigényre és ezáltal az épületgépészeti rendszerekre. A túlméretezett, nem optimálisan illesztett rendszer nem csak jelentősen drágább, de üzemeltetése is alacsonyabb hatékonyságú.

 

 

Kivel terveztessünk?

 

Kérjen több helyről árajánlatot, nézze meg, hajlandó-e a kiszemelt cég szaktanácsadásra? Mennyire rugalmasak az igényekhez és lehetőségekhez alkalmazkodni.

A tervezés egyfajta bizalmi kapcsolat, szánjon időt a megfelelő partner kiválasztására!

 

Mint független tervezőcég mindig az adott feladatra legjobb megoldást igyekszünk kiválasztani az egyéni lehetőségeket maximálisan figyelembe véve. Számos –az épületgépészetben minőségi szolgáltatásokat nyújtó gyártóval működünk együtt.

Elsősorban tervezéssel foglalkozunk, de több kivitelező céggel állunk kapcsolatban országszerte, akik közül – igény esetén- az adott feladatra legmegfelelőbbet ajánljuk Önnek. Szükség esetén felelős műszaki vezetést is vállalva nyomon követjük, ellenőrizzük a kivitelezést, garantáljuk annak szakszerűségét

Stratégiai partnerünkkel, az Infra Épületgépészeti Tervező és Szolgáltató Kkt-vel már sok-sok közös munkában bizonyítottunk, kis családi házaktól kezdve irodaházakig, ipari csarnokokig. Néhány referenciánk a mellékletben található.

 

 

 

Korszerű, hatékony fűtési rendszerek


Szellőztetés hővisszanyeréssel

 

Melegvízkészítés szolár rendszerrel

 

Központi porszívó


2010 © ZoviSolar.hu {all_rights_reserved}